La Turuta compleix 10 anys i ha convidat tothom a participar en un Congrés virtual per a reflexionar i debatre sobre la moneda social vilanovina i sobre les economies transformadores.


L'octubre d'aquest any farà 10 anys que tenim la moneda social “la Turuta”. Ha estat un projecte pioner que ha anat passant diferents fases cercant trobar una bona implementació a la nostra ciutat,  Vilanova i la Geltrú.

El projecte sorgeix de la iniciativa ciutadana Transició VNG que neix el 25 de juliol de 2009 amb la voluntat d’impulsar la transició de la nostra vila cap a una societat més JUSTA, EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I  SOSTENIBLE

Així, el maig de 2011 es crea l'Associació ECOL3VNG per a, des d’una entitat, impulsar el Projecte Turuta: la implementació i difusió d’una eina d’intercanvi a favor d’impulsar l’economia i la producció local i possibilitar desenvolupar una forta resiliència davant la greu crisi econòmica global.

Durant 10 anys el projecte s’ha creat, s’ha posat en marxa i ha crescut i.... esperem que tingui llarga vida!

Aquest aniversari és una bona ocasió per repensar, analitzar, reendreçar, projectar...  Creiem que, en temps de pandèmies, incerteses, emergència climàtica, crisi sistèmica, social i econòmica, debatre, compartir i continuar albirant futur esperançador és més necessari que mai. 

Us esperem per participar en el Congrés virtual de la Turuta, els dies 16 i 17 d’octubre de 2020, especialment a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú.  

Vilanova i la Geltrú, setembre 2020

Equip organitzador del Congrés -- Associació ECOL3VNG